Nabíječ akumulátorů k jízdnímu kolu - Kufa, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Záměrem této práce je navrhnout vhodný způsob dobíjení mobilních elektronických zařízení s využitím pohybu jízdního kola. V první části bakalářské práce jsou rozebrány různé možnosti nabíjení akumulátorů na jízdním kole, popsány rozdíly mezi alternátorem a dynamem a nakonec uvedeny různé typy akumulátorů. V druhé části bakalářské práce jsou detailně popsány použité bloky, které byly použity v zapojení a důvody jejich volby. V závěrečné části jsou popsány finální parametry nabíječe.

The aim of this thesis is to suggest a suitable way of charging mobile devices by using bicycle. In the first part of bachelor thesis there are discussed various options for charging the battery on a bicycle, described differences between the alternator and dynamo, and finally the different types of batteries. The second part describes in detail used blocks that were used in the engagement and the reasons of their choice. In the last section there are described the final parameters of the charger.
Accumulator Charger for Bicycle
Keywords: Alternátor; dynamo; nabíječka akumulátorů; LiFePO4; snižující měnič; náboj kola; Alternator; Dynamo; Battery Charger; LiFePO4; step-down regulator; Bicycle Hub Dynamo