Návrh stanice pro kontrolu filtru PCV - Tecl, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Bakalářská práce se zabývá konstrukčním návrhem stanice na automatickou vizuální kontrolu filtru ventilu PCV. Ventil PCV je součástí systému Common rail, který je podrobně rozebrán v rešeršní části. Dále je zde popsán princip a možnosti strojového vidění. V praktické části je vypracováno několik konstrukčních variant, které jsou dále hodnoceny. Na základě tohoto hodnocení je vybrána nejvhodnější varianta, která je poté podrobně zpracována.

Bachelor thesis deals with the design of a station for automatic visual inspection of the PCV valve filter. The PCV valve is part of the Common rail system, which is discussed in detail in the research part. Furthermore, the principle and capabilities of machine vision are described. In the practical part, several design variants are developed, which are further evaluated. Based on this evaluation, the most suitable variant is selected and then elaborated in detail.
Design of station for PCV filter inspection
Keywords: Automatická vizuální kontrola; strojové vidění; Common rail; ventil PCV; multikriteriální analýza variant; Automatic visual inspection; machine vision; Common rail; PCV valve; multicriteria analysis of variants