Identifikace počítače pomocí vzorů v síťovém provozu - Myška, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá identifikaci počitačů s využitím vzorů chování v síťovém provozu. Jsou popsány bezpečnostní funkce zajišťující ochranu osobních údajů a bezpečnostní hrozby ohrožující soukromí uživatelů. Dále jsou popsány různé přístupy k identifikaci počítačů podle vzorů chování. Také je navržen nástroj pro identifikaci počítačů, využívající metodu pro dolování dat Multinomial Naive Bayes. Poté je popsána implementace navrženého nástroje a jsou provedeny experimenty zjišťující jeho úspěšnost identifikace.

This diploma thesis deals with computer identification using network behavioral patterns. Security functions providing privacy are described together with user privacy threats. Then, several approaches to the computer identification based on network behaviour are described. The proposed tool is based on data mining method Multinomial Naive Bayes. Then, the implementation of proposed tool is described and the experiments recognizing success in the identification are performed.
Computer Identification Based on Its Network Behaviour
Keywords: Vzory chování; identifikace počítače; dolování dat; bezpečnostní hrozby; Behavioral patterns; computer identification; data mining; security threats