Možnosti využití geotermální energie - Kohut, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Cílem této bakalářské práce je provést rešerži dostupné literatury, na jejímž základě se čtenář seznámí s možnostmi praktického využití geotermální energie. Geotermální energie pochází z nitra naší planety. Jako taková se řadí mezi tzv. obnovitelné zdroje energie. Práce popisuje přímé využití tepla pro systémy zásobování tepelnou energií a výrobu elektrické energie v geotermálních elektrárnách. Je také pojednáno o možnostech využití nízkopotenciální geotermální energie pomocí tepelných čerpadel.

The main purpose of this bachelor’s thesis is to collect all available literature, from which can reader obtain basic knowledge of geothermal energy practical usage possibilities. Geothermal energy comes from heart of our planet. As such it is ranked among renewable energy sources. Thesis describes direct heat utilisation for heat supply systems and electric power generation in geothermal power plants. It is also entertain about possible usage of low-potencial geothermal energy by the help of heat pumps.
Potencial for geothermal energy utilizing
Keywords: Geotermální energie; Obnovitelné zdroje energie; Geotermální elektrárny; Nízkopotenciální teplo; Tepelná čerpadla; Hot-Dry-Rock; Geothermal Energy; Renewable Energy Sources; Geothermal Power Stations; Low-potential Heat; Heat Pumps; Hot-Dry-Rock