Výpočtové modely dynamiky převodových ústrojí - Czakó, Alexander (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Táto bakalárska práca sa zaoberá zhrnutím poznatkov o výpočtovom modelovaní dynamiky prevodových ústrojenstiev. Modelovanie dynamiky má rozdielne stupne zložitosti. Od modálnej, harmonickej analýzy riešenej v MKP až po vytváranie virtuálneho prototypu v MBS prostredí. V úvode sú uvedené základy analytickej dynamiky a mechanického kmitania, ktoré sú základom jednotlivých analýz. Popísané sú aj zdroje vibrácii v prevodových ústrojenstvách.

This bachelor thesis deals with a summary of knowledge about the computational models of transmission dynamics. Dynamics modelling has different levels of complexity. From the modal, harmonic analysis solved in the FEM, up to creating a virtual prototype in the MBS softwares. In the introduction, there are presented the basics of analytical dynamics and mechanical oscillation which are the basis of individual analysis. Vibration sources in transmission are described as well.
Computational Models of Transmission Dynamics
Keywords: Výpočtový model; dynamika; vibrácie; metóda konečných prvkov; multi-body prístup; ozubenie; prevodové ústrojenstva; analýza; Computational model; dynamics; vibration; finite element method; multi-body system; gear; transmission; analysis