Alternativní napájení pro senzorové sítě - Pačinek, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Tato bakalářská práce je věnována problematice napájení bezdrátových senzorů za využití alternativního zdroje napájení, jímž je solární energie. V práci je provedena rešerše týkající se fotovoltaických panelů, dostupných akumulátorů a jejich nabíjení. Dále bakalářská práce zachycuje návrh a realizaci obvodového řešení pro solární nabíječku akumulátorů a dataloggeru sestávajícího z mikrokontroléru a GSM modulu.

This Bachelor's thesis is dedicated to the power of wireless sensors for use of alternative sources of supply, which is solar energy. The thesis performed on description of photovoltaic panels, availible batteries and their charging. The bachleor's thesis also shows the design and implementation of the circuitry for solar battery charger and datalogger consisting of a microcontroller and GSM module.
Energy harvesting in wireless sensor networks
Keywords: Fotovoltaický panel; fotovoltaický článek; LiFePO4; NiCd; NiMH LSD; nabíjení akumulátorů; solární nabíječka LT3652; GSM modul MC39i; mikrokontrolér ATmega168; spínaný zdroj LM26003.; The photovoltaic panel; solar cell; LiFePO4; NiMH; Li-Ion; NiCd; NiMH LSD; Pb battery; charging batteries; solar charger LT3652; GSM module MC39i; ATmega168 microcontroller; LM26003 switching power supply.