Využívání kreativního účetnictví vybranou obchodní korporací - Hýblová, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou kreativního účetnictví ve vybrané obchodní korporaci. Nejprve jsou vymezeny veškeré teoretické podklady, následně je provedena analýza vybraných účetních případů za rok 2016, kde bylo využito metod kreativního účetnictví. Veškeré případy využívající kreativní účetnictví jsou přepracovány tak, aby tyto praktiky neobsahovaly a je vyčíslen nový hospodářský výsledek a daň z přidané hodnoty, kterou měla společnost správně odvést.

This thesis deals with the creative accounting in the selected business corporation. First, the theoretical background is defined, followed by an analysis of the selected accounting cases for the year 2016, where creative accounting methods were used. All the creative accounting cases are then redesigned so that they do not include these practices. New earnings are therefore calculated as well as the new value added tax rate that the company should have properly deducted.
Using of Creative Accounting in Selected Company
Keywords: Kreativní účetnictví; podvod; etika účetnictví; obchodní korporace; švarcsystém; účetnictví; hospodářská kriminalita; daň z příjmu; hospodářský výsledek.; Creative accounting; fraud; ethics of accounting; business corporation; svarc system; accounting; economic crime; income tax; profit.