Stanovení hodnoty podniku - Věžníková, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2015)
Diplomová práce se zabývá stanovením hodnoty vybrané společnosti pomocí výnosové metody diskontovaných peněžních toků a ekonomické přidané hodnoty. Praktická část vychází z části teoretické, kde jsou popsána teoretická východiska a postup pro zpracování oceňování. Praktická část pak obsahuje strategickou analýzu, finanční analýzu, SWOT analýzu. Dále je postup zpracován dle konkrétní aplikované oceňovací metody. Výstupem práce je konkrétní stanovená hodnota podniku.

This master thesis deals with the determination of the economical value of an enterprise, based on and determined by the income based method of discounted cash flow and economical value added. The practical part therof contains the strategical, financial and SWOT analysis. As the thesis proceeds, in further steps the particular evaluation method are applied. As an ouptut, the value of the enterprise is stated and determined.
Estimation of the Value of the Firm
Keywords: Strategická analýza; finanční analýza; generátory hodnoty; finanční plán; vážené průměrné náklady kapitálu; výnosové metody oceňování; diskontované cash flow; ekonomická přidaná hodnota.; Strategic analysis; financial analysis; values generators; financial plan; Weight Average Cost of Capital; income based method; Discounted Casf flow; Ecomonic Value Added.