Volba a optimalizace řezných podmínek pro progresivní výrobní technologie - Caha, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Tato práce zahrnuje teoretický popis problematiky volby a optimalizace řezných podmínek pro progresivní výrobní technologie. Zvláště pak se zaměřením na CNC obrábění. Cílem experimentální části práce je stanovit takové řezné podmínky, aby byl proces výroby co nejekonomičtější s ohledem na výrobní možnosti firmy. Výrobek zároveň musí dosahovat požadované kvality, drsnosti povrchu a geometrické přesnosti.

This thesis contents theoretical description of methods for choosing and optimization of cutting conditions for progressive machining technologies. Especially it is concerned on CNC machining. The aim of experimental part of work is to set cutting conditions and simultaneously to achieve the most economical solution under current production conditions of the company. The product must also comply with required quality, roughness of the surface and geometrical precision.
Data selection and optimisation of cutting conditions for progressive production technologies
Keywords: Optimalizace; CNC obrábění; řezné podmínky; soustružení; drsnost povrchu; Optimisation; CNC machining; cutting conditions; turning; surface roughness