Hodnocení finanční situace firmy Autoexpres CZ, s.r.o. pomocí časových řad - Leitner, Dominik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Předmětem této bakalářské práce je hodnocení hospodářské výkonnosti podniku Autoexpres CZ, s.r.o. aplikací metod časových řad a jejich charakteristik na ukazatele finančního zdraví. Využitím statistických analýz budou stanoveny prognózy budoucího vývoje ukazatelů, které budou východiskem při stanovení doporučení pro zefektivnění hospodaření.

The subjekt of this thesis is to evaluace the economic performance of the company Autoexpres CZ, Ltd. by applications of time series and their charakteristics on indocators of financial healt. Using statistical analysis will be provided forecast for the future development of indicators, that will be the basis for the determinativ of recommendations to improve effectivness of management.
Assessment of the Financial Situation of the Autoexpres CZ, s.r.o. Company Using Time Series
Keywords: Časové řady; regresní analýza; klouzavé průměry; finanční analýza; rentabilita kapitálu; likvidita; efektivita řízení aktiv; celková zadluženost.; Time series; regression analysis; moving averages; financial analysis; return on equity; liquidity; effectivness of asset management; total debt.