Obecné metody řešení elektrických obvodů - Szöllös, Alexandr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato bakalářská práce se zabývá metodikou popisu lineárních elektrických obvodů pomocí diferenciálních rovnic a metody smyčkových proudů a uzlových napětí. Pro řešení diferenciálních rovnic je použita Taylorova řada implementována v systému TKSL. Práce se zaměřuje na analýzu a použitelnost metody.

This work deals with a metodology of description linear electrical circuits by using differential equations and the method of mesh currents and node voltages. Taylor series that is implemented in TKSL system is used for solving differential equations. This work is aimed on analysis and usability of this methods.
General Electronic Circuits Simulations Methods
Keywords: Elektrická obvod; diferenciální rovnice; Taylorova řada; TSKL; uzlová napětí; smyčkové proudy; obecné metody.; Electrical circuit; differential equations; Taylor series; TKSL; node voltage; mesh current; common methods.