Návrh hardwaru řídící jednotky dieselového vstřikovacího systémuu - Novák, Matyáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá základním popisem návrhu hardwaru řídící jednotky pro dieselový vstřikovací systém. V úvodu práce je blokově popsán systém dieselového vstřikování Motorpal Common Rail. Dále jsou popsány požadavky kladené na hardware řídící jednotky. Následuje popis bloků, které byly vybrány pro provedení úprav. Druhá část práce popisuje samotný návrh zapojení řídící jednotky. V této části je podrobně rozepsán návrh každého bloku. Následující část popisuje rozložení prvků na desce plošných spojů. Závěr práce porovnává navrhovanou verzi řídící jednotky s předchozími verzemi.

This master’s thesis deals with the basic design of diesel injection control unit hardware. There is a description of the whole blocks of Motorpal Common Rail diesel injection system in the introduction. Next are described requirement of control unit hardware. In the following are descriptions of parts, which was choosed for adjustment. The second part of thesis describes the whole design of control unit wiring diagram. There is described each block in detail in this part. Next part describes component placement on printed circuit board. The conclusion of thesis compare designed version of control unit with elderly versions.
Hardware design of diesel injection system control unit
Keywords: Řídící jednotka; systém dieselového vstřikování; ochrana obvodů; spínaný zdroj; ztrátový výkon; chlazení; Control Unit; Diesel Injection System; Circuit Protection; Switching Mode Power Supply; Power Dissipation; Cooling