Studium vlivu příměsových látek na vlastnosti elektrodových materiálů lithno-iontových baterií - Nejedlý, Libor (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá novými příměsovými interkalačními materiály pro kladnou elektrodu lithno- iontových akumulátorů. Konkrétně novými metodami přípravy elektrodových materiálů a porovnáním s používanými průmyslovými procesy. Pro tento účel byly použity elektrochemická měření a strukturní analýzy získaných materiálů. Teoretická část bakalářské práce je věnována elektrochemickým zdrojům, elektrochemickým reakcím, recyklaci a budoucnosti Li- ion baterií. Praktická část popisuje elektrochemické metody, měření a rozebírá dosažené výsledky.

The bachelor project deals with new intercalation materials with admixtures for positive electrode of lithium-ion accumulators. Concretely, the project works with new preparation methods of electrode materials and compares them with long-established industrial process. For this purpose were used electrochemical measurements and structure analysis obtaining materials. The theoretical part of the project is devoted summary of electrochemical power sources, electrochemical reactions, recycling and future of Li-ion batteries. The practical part describes electrochemical methods, measurements and discusses achieved results.
Study of influence of admixtures on electrochemical characteristics electrode materials for lithium-ion batteries
Keywords: Lithno-iontové akumulátory; příměsi; kladná elektroda; metodika přípravy; LiCoO2; nikl; mangan; Lithium-ion batteries; admixtures; positive electrode; preparing method; LiCoO2; nickel; manganese