Experimentální analýza kinematických veličin na vačkovém mechanismu - Komenda, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem laboratorního cvičení týkajícího se analýzy kinematických veličin na experimentální stanici vačkového mechanismu. V rámci návrhu nové laboratorní úlohy byl vytvořen měřicí řetězec pro analýzu kinematických veličin s použitím senzorů a zpracování signálu v softwaru LabVIEW. Koncept laboratorního cvičení na experimentální stanici byl sestaven na základě poznatků ze současného stavu poznání, ve kterém jsou popsány základní druhy laboratorní výuky a využití vačkových mechanismů ve výuce.

This diploma thesis deals with creation of a laboratory task related with analysis of kinematic quantities on cam machanism. A new measuring chain was created as a part of the new laboratory task for analysis of kinematic quantities with use of sensors and signal processing by software LabVIEW. The concept of the laboratory task on a experimental machine was based on knowledge gained from Current State of Knowledge where basic principles of laboratory training and utilization of cam mechanisms in learning were described.
Experimental Analysis of Kinematic Quantities on Cam Mechanism
Keywords: Experimentální stanice vačkového mechanismu; vačka; zdvihátko; kinematické veličiny; laboratorní cvičení.; Cam experimental machine; cam; follower; kinematic values; laboratory task.