Posouzení informačního systému firmy a návrh změn - Bílková, Gabriela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2018)
Tato práce se zabývá posouzením informačního systému firmy v reálném podnikatelském prostředí, hodnotí výhody, nevýhody a rizika zavedení informačních systémů. Teoretická východiska práce objasňují základní pojmy, které se týkají analýzy informačních systémů, především používaná terminologie, analýzy a současné trendy. V další kapitole je detailně popsaná společnost a primárním cílem je na základě strategických analýz vyhodnotit informační systém podniku a navrhnout zlepšení současného stavu informačních systémů a technologií v popisované společnosti.

This work deals with the assessment of the company's information system in real business environment, consider the advantages, disadvantages and risks of introducing information systems. Theoretical basis of this work explain the basic concepts relating to information systems analysis, especially terminology, analysis and trends. In the next chapter is described in detail the company and primary object is to assess information system of company based on strategic analysis and to suggest improvements of current state of information systems and technologies in described company.
Information System Assessment and Proposal for ICT Modification
Keywords: Informační systém; efektivita; informační strategie; HOS; ZEFIS; Business Intelligence; Information system; efficiency; information strategy; HOS; ZEFIS; Business Intelligence