Analýza akcelerační a decelerační charakteristiky vozidla - Treschl, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Tato diplomová práce navrhuje metodiku měření akcelerační a decelerační jízdní zkoušky. Její součástí je i realizace samotného měření, návrh výpočetního modelu, analýza získaných dat a jejich vyhodnocení.

This master's thesis designs acceleration and deceleration measurement method by a test drive. It contains also measurement realisation, design of the computational model and acquired data analysis and evaluation.
Analysis of acceleration and deceleration characteristics of the vehicle
Keywords: podélná dynamika vozidel; akcelerační a decelerační charakteristika; metody měření výkonu; longitudinal dynamics of vehicles; acceleration and deceleration characteristic; methods of performance measurements