Železobetonová deska podepřená na sloupech - Hlavička, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Předmětem bakalářské práce je návrh a posouzení lokálně podepřené železobetonové monolitické desky. V práci se řeší výsek částí objektu, který je posuzován metodou součtových momentů a metodou konečných prvků v programu scia engineer 19.1, konstrukce je posuzována na mezní stav únosnosti a použitelnosti. Dále jsou posuzovány vybrané sloupy na okraji a vně objektu, základové konstrukce tedy hlavice pilot a schodišťové konstrukce. Výsledkem práce je zhotovení průvodní zprávy, statický výpočet a výkresová dokumentace posuzovaných konstrukcí.

The thesis deals with the practical design and assessment of monolitic, reinforced-concrete flat slab. We focus on particular sections of the object, which are then characterized by moment coefficient method and finite element method using SCIA Engineer 19.1 software. Both ultimate limit state and service limit state are evaluated as well. After that we also focused on foundation (pile head plates), selected columns both outside and at the edges of the object, and staircase. The final ouput of this work is data accompanying report, static calculation and technical drawings of the object.
Reinforced concrete slab supported on columns
Keywords: Železobeton; lokálně podepřená deska; beton; sloup; hlavice; mezní stav únosnosti; schodiště; podesta; příhradová analogie; reinforced concrete; flat slab; concrete; column; pile head; ultimate limit state; staircase; landing; strut and tie