Platební systémy a protokoly - analýza, simulace, verifikace - Kučerová, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Předmětem bakalářské práce "Platební systémy a protokoly - analýza, simulace, verifikace" je  přehled o platebních systémech v ČR, v EU, v USA a v Japonsku. První část se zabývá legislativou, druhá je věnována platebním systémům, třetí platebním protokolům, jejich charakteristice, použité technologii a bezpečnostním prvkům. Součástí práce je i srovnání jednotlivých platebních systémů a jednotlivých platebních protokolů. Práce se zabývá také bezpečnostními prvky.

The aim of the thesis "Payment systems and protocols - analysis, simulation, verification" is overview of payment systems in the Czech Republic, in EU, in USA and in Japan. The first part is concentrated on legislation, the second is dedicated to payment systems, the third is dedicated to payment protocols, their characteristics, used technology and security elements. Comparison of particular payment systems and of particular payment protocols is part of this work too. Thesis is also concentrated on security elements.
Payment Systems and Protocols - Analysis, Simulation, Verification
Keywords: Platební systém; platební protokol; platební karta; platební styk; zúčtovací centrum; CERTIS; TARGET; SET; VISA; Payment system; payment protocol; payment card; system of payment; clearing center; CERTIS; TARGET; SET; VISA