Úprava atmosférického motoru na motor přeplňovaný - Fajkus, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Práce se zabývá přestavbou atmosférického motoru formule student na motor přeplňovaný. Konstrukční úpravy byly provedeny na základě výpočtů a znalostí dané problematiky. Vstupní data byla získána mnoha způsoby, od skenování pomocí 3D skenu po mnohá měření na školních dílnách. Veškeré 3D modely byly vytvářeny v programu Pro/Engineer. Modely pro získání vstupních dat pro výpočtovou analýzu byly vytvořeny v programu Lotus. Výpočtová analýza byla prováděna v programu Ansys, metodou konečných prvků. Výpočty jsou prováděny v nejkritičtějším místě pracovního cyklu motoru, kde jsou předpokládány největší zatížení pístu.

Aim of this diploma thesis is the modification of naturally aspirated engine for Formula Student competition to turbocharged version. Modification which were made are based on the issue knowledge and calculations. The input data were obtained from 3D scanning and measurements, at the school laboratories. All 3D models were created in Pro / Engineer. Input data for the computional analysis was developed in Lotus Engine Simulation. Computational analysis was performed in ANSYS by finite element method. Calculations had to simulate a piston behavior at the critical situations where the engine is under the maxiumum load.
Modification of Naturally Aspirated Engine to Turbocharged Engine
Keywords: přeplňování; turbodmychadlo; motor; píst; FSAE; turbocharging; turbocharger; engine; piston; FSAE