Implementace části standardu SQL/MM DM pro asociační pravidla - Škodík, Zdeněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Diplomová práce se zabývá problematikou získávání znalostí z databází, konkrétně se zaměřuje na asociační pravidla, která jsou součástí systému dolování z dat. Dolováním se snažíme získat znalosti (data), která nejsou v databázi přímo definována, ale mohou být užitečná. V dokumentu je popsána problematika standardu SQL/MM DM, speciálně pak všech uživatelem definovaných typů předepsaných pro asociační pravidla, stejně jako všech obecných typů tvořících rámec pro dolování. Před samotnou implementací těchto typů jsou ještě uvedeny prostředky, kterými je to umožněno, tedy jazyk PL/SQL a podpora Oracle Data Mining. Správnost implementace je ověřena ukázkovou aplikací. Na závěr jsou zhodnoceny dosažené výsledky a zmíněno možné pokračování projektu.

This project is concerned with problems of knowledge discovery in databases, in the concrete then is concerned with an association rules, which are part of the system of data mining. By that way we try to get knowledge which we can´t find directly in the database and which can be useful. There is the description of SQL/MM DM, especially then all user-defined types given by standard for association rules as well as common types which create framework for data mining. Before the description of implementation these types, there is mentioned the instruments which are used for that - programming language PL/SQL and Oracle Data Mining support. The accuracy of implementation is verified by a sample application. In the conclusion, achieved results are evaluated and possible continuation of this work is mentioned.
Implementation of SQL/MM DM for Association Rules
Keywords: Databáze; získávání znalostí z databází; dolování dat; asociační pravidla; podpora; spolehlivost; algoritmus apriori; SQL/MM DM; uživatelem definovaný typ; PL/SQL; Oracle Data Mining; DBMS_DATA_MINING; Database; knowledge discovery in databases; data mining; association rules; support; confidence; apriori algorithm; SQL/MM DM; user-defined type; PL/SQL; Oracle Data Mining; DBMS_DATA_MINING