Podnikatelský záměr - zřízení stavební firmy. - Štěpánková, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Diplomová práce je zaměřena na návrh podnikatelského záměru, kterým bude rozšířena existující firma tak, že bude založena nová společnost, a zároveň budou řešeny 3 projekty z oboru stavebnictví. Práce vychází ze základních teoretických poznatků, po kterých následuje analýza tržního prostředí a konkurence. Nakonec je rozpracován kompletní postup pro rozšíření právní formy podnikání včetně ekonomického vyhodnocení.

The diploma thesis focuses on the design of the business plan, which will extend the existing company so that it will be started a new company, while three projects will be addressed in the construction field. The thesis is based on the basic theoretical knowledge, followed by an analysis of the market environment and competition. Finally, the entire procedure is developed for the extension of the legal forms of business, including an economic evaluation.
Business Plan – Establishment of the Construction Company
Keywords: podnikatelský záměr; právní forma podnikání; obchodní společnost; stavební projekt; business plan; legal form of business; company; construction project