Analyzátor optimalizace a bezpečnosti webových aplikací - Štrbák, Boris (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
Cieľom tejto práce bolo vytvoriť webovú aplikáciu, ktorá by automatizovala pravidelné analyzovanie jednotlivých stránok webu a získané informácie prezentovala užívateľovi. Výsledkom je Single-Page aplikácia (SPA) vytvorená pomocou  JavaScript rámca ( framework ) Vue.js s využitím knižnice Vuetify. Serverová časť, ktorá obsahuje REST API a procesy na skenovanie a analýzu webu, je implementovaná v PHP rámci Laravel. Obe časti sú navrhnuté tak, aby bežali v kontajnerizovanom prostredí. K tomuto účelu je použitý Docker. V prvej časti práce je popísaná problematika optimalizácie stránok, zabezpečenia a SEO. Spomenuté poznatky sa potom využili pri samotnej implementácii.

The goal of this project was to create a web application that would automate the regular analysis of individual pages of the site and present obtained information to the user. Final product is a Single-Page application (SPA) created using JavaScript framework Vue.js with the Vuetify library. The server part, which contains REST API and scanning and analysis processes, is implemented in the PHP framework Laravel. Both parts are designed to run in a containerized environment. Docker is used for this purpose. The first part of the thesis describes the issues of site optimization, security and SEO. The mentioned findings were then used in the implementation itself.
Analyzer of Web Application Optimization and Security
Keywords: HTTPS; PLT; optimalizácia; SEO; Rich snippet; OpenGraph; bezpečnosť; Laravel; Vue.js; Vuetify; SPA; Docker; HTTPS; PLT; ooptimization; SEO; Rich snippet; OpenGraph; security; Laravel; Vue.js; Vuetify; SPA; Docker