Nákladní automobil v podniku a související daňové aspekty - Matějková, Barbora (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2022)
Bakalářská práce je zaměřena na pořízení, provoz a vyřazení nákladního automobilu a na daňovou problematiku s tímto spojenou. V teoretické části jsou definovány pojmy z hlediska účetního a daňového, tyto pojmy jsou nezbytnou součástí části analytické a návrhové. Návrhová část je zaměřena na daňovou optimalizaci v souvislosti s držením nákladního vozidla, kde jsou využity poznatky z části analytické a teoretické. Pozornost je také věnována zefektivnění správy nákladního vozidla a silniční dani.

The bachelor thesis deals with purchasing, operation and discarding a lorry as well as corresponding tax duties. The theoretical part defines accounting and tax terms, which are essential part of the analytical and project parts. The project part focuses on tax optimization regarding the possession of a lorry and works with the findings of the analytical and theoretical parts. Road tax and increasing the efficiency of lorry maintenance are also addressed in the thesis.
Lorry in a Company and Related Tax Aspects
Keywords: daňové odpisy; účetní odpisy; nákladní automobil; daňové náklady; silniční daň; tax depreciation; accounting depreciation; lorry; tax costs; road tax