Finanční plánování malé firmy - Tlustoš, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2009)
Tato diplomová práce s názvem „Finanční plánování malé firmy“ se zabývá teorií a praxí finančního plánování. V teoretické části práce jsou popsány teoretická východiska finančního plánování. Praktická část obsahuje analýzu současného stavu společnosti Vodaservis, s.r.o., sestavený dlouhodobý finanční plán společnosti na období let 2008 až 2010 a krátkodobý finanční plán na rok 2008, včetně kontroly plánu za první čtvrtletí roku 2008.

This thesis named “Financial Planning of a Small Firm” deals with the theory and practice of financial planning. In the theoretical part of the thesis, the theoretical base of financial planning has been described. The practical part contains an analysis of the current state of the company Vodaservis, s.r.o., a long-term financial plan of the company for the period 2008-2010 and a short-term financial plan for the year 2008, including an inspection of the plan for the first quarter of 2008.
Financial Planning in Small Firm
Keywords: Finanční plánování; finanční plán; dlouhodobý finanční plán; krátkodobý finanční plán; kontrola plánu; finanční analýza; horizontální analýza; vertikální analýza; analýza rozdílových ukazatelů; analýza poměrových ukazatelů.; Financial planning; financial plan; long-term financial plan; short-term financial plan; plan inspection; financial analysis; horizontal analysis; vertical analysis; analysis of different indicators; analysis of ratio indicators.