Vliv rotace pneumatiky na aerodynamiku automobilu - Oboňa, Matúš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Cieľom tejto bakalárskej práce je popis vplyvu rotácie pneumatiky na aerodynamiku automobilu. Popisuje rozdiely medzi zjednodušenými tvarmi pneumatík obvykle používanými pre CFD a realistickým tvarom pneumatiky. V práci je ďalej analyzovaný vplyv jednotlivých prvkov dezénu a ich vzájomná interakcia, vplyv rôznych pneumatík a rôznych typov karosérii.

The aim of this bachelor thesis is to describe the influence of tyre rotation on vehicle aerodynamics. It explains differences between the simplified shape of tyre and realistic shape of the tyre. The paper further analyzes influence of individual tyre features , their interaction, influence of different tyres and different car types.
Influence of tyre rotation on road vehicle aerodynamics
Keywords: aerodynamika; pneumatika; rotácia; aerodynamický odpor; vozidlo; aerodynamics; tyre; rotation; aerodynamic drag; vehicle