Generátor signálu pro testování EKG holterů - Gláser, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou zařízení pro testování správné funkčnosti EKG holterů. Cílem práce je navrhnout a sestavit generátor signálů, pomocí kterého bude možno holtery testovat. Teoretická část pojednává o elektrokardiografii a popisuje princip holterovského monitorování. Dále jsou zde popsány jednotlivé přístroje používané pro tato monitorování, jejich parametry a možnosti využití v klinické praxi. Praktická část se zabývá návrhem samotného generátoru signálu, jeho realizací a následným testováním.

This bachelor theses deals with the development of a device for testing the proper functionality of EKG holters. The aim of the project is to design and assemble a signal generator that can be used to test holters. The theoretical part covers electrocardiography and describes the principles of holter monitoring. It also describes various devices used for this monitoring, their parameters, and possible applications in clinical practice. The practical part focuses on the design of the signal generator itself, its assembling, and subsequent testing.
Signal generator for ECG Holter testing
Keywords: elektrokardiografie; holterovské monitorování; EKG záznamník; generátor signálu; zesilovač; electrocardiography; holter monitoring; EKG recorder; signal generator; amplifier