Analýza kvílivého hluku od tramvajové dopravy a jeho vliv na okolí - Prokopová, Tereza (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou hodnocení účinků hluku od kolejové dopravy. Součástí této práce je rozbor dané problematiky, pořízení dat v lokalitě Starý Lískovec tramvajová smyčka a následná úprava dat a sestavení akustického modelu. Posouzení výsledků provedu sestavením akustické situace v programu SoundPlan. Součástí mé bakalářské práce je formulace závěrů a doporučení pro praxi.

Bachelor’s thesis is focused on issues with evaluations of the effects of noises from tram transport. The part of the thesis is analysis of those issues, acquisition of data in locality Starý Lískovec tram loop; follow editing data and compilation of acoustic model. I’ll do the assessment results by compilation of acoustic situation in program SoundPlan. Last part of bachelor’s thesis is formulation of conclusions and recommendations for practice.
Squealing noise analysis from the tram transport and its influence on the environs
Keywords: Tramvajová doprava; kvílivý hluk; ekvivalentní hladina hluku; modelování hluku; SoundPlan.; Urban railway (streetcar) transport; squealing noise; equivalent noise level; noise modeling; SoundPlan.