Porovnání výhodnosti založení společnosti s.r.o. v ČR a VB na příkladu vybrané firmy - Uhrovičová, Vitězslava (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Hlavním cílem bakalářské práce je porovnat, zda-li je výhodnější založit společnost s ručením omezeným v České republice nebo ve Velké Británii. Porovnání zakládání společností v těchto zemích proběhne na úrovni administrativní zátěže, časové náročnosti, zřizovacích a počátečních nákladů a dalších faktorů.

The main aim of this bachelor thesis is compare, if is preferable set up a Private Limited Company in Czech Republic or in Great Britain. Comparison founding companies in these countries will be on the expense level of administrative burden, temporal intensity, set-up costs and initial costs and other factors.
Comparison Convenience in Setting up a Limited Company in CR and GB
Keywords: Společnost s ručením omezeným; s. r. o.; založení společnosti; obchodní rejstřík; realitní agentura; zřizovací a počáteční náklady.; Private Limited Company; ltd.; setting up a company; Companies House; estate agency; set-up and initial costs.