Náhrada startovacího akumulátoru - Gerbel, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2019)
Táto diplomová práca sa zaoberá návrhom systému s rekuperačným meničom a pomocných obvodov, ktoré umožňujú predĺžiť životnosť automobilovej batérie s využitím superkondenzátorov ako zdroja energie pri štartovaní automobilu využívajúceho funkciu štart-stop. Na meranie dôležitých obvodových veličín a riadenie výstupného prúdu meniča využíva mikrokontrolér.

This master thesis deals with designing of a recuperative converter system and auxiliary circuits that extend the life of the automotive battery by using supercapacitor as a source of power when starting a car using the start-stop function. The microcontroller is used to measure important circuit values and control the output current of the converter.
The replacement of the starter battery
Keywords: superkondenzátor; rekuperačný menič; mikrokontrolér; obmedzovač napätia; supercapacitor; recuperative converter; microcontroller; voltage limiter