Korelace IPFIX záznamů z provozu proxy serverů - Krůl, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
V této práci je rozebrán problémem korelace záznamů síťových toků proxy serverů. Hledáno je řešení, které by dovolilo automatizovaným způsobem určovat související toky na obou stranách proxy serveru. Pro tyto účely je vytvořena datová sada s odchycenou síťovou komunikací, nad kterou je následně provedena analýza. Na výsledcích analýzy je následně vystavěno řešení, které je dále testováno a diskutováno.

This thesis engages the problem of correlation the network flow records. It tries to find solution, which would allow to automatically pinpoint correlating flows on both sides of the proxy server. For this purpose, a dataset containing captured network traffic is created, which then serves as a base for analysis. Based on the results of the analysis a solution is presented, which is consequently tested and discussed.
Correlating IPFIX Records of Proxy Server Traffic
Keywords: proxy server; síťový tok; záznam síťové komunikace; export síťového toku; IPFIX; korelace síťového provozu; korelační metody; proxy server; network flow; network communication record; export of network flow; IPFIX; correlation of the network traffic; correlation methods