Digitální rybářské závodní počítadlo s analýzou lovu - Ryšavý, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2025)
Diplomová práce na téma „Digitální rybářské závodí počítadlo s analýzou lovu“ se zabývá návrhem a výrobou digitálního rybářského závodního počítadla pro použití na rybářských závodech. V prvním kroku je navržena struktura počítadla a jsou vybrány jednotlivé součástky. Zařízení obsahuje následující komponenty: Mikrokontrolér, displej komunikující pomocí SPI sběrnice a hodiny reálného času. Hlavní funkcí počítadla je nastavení časového odpočtu, který po vypršení upozorní uživatele akustickým signálem. Dále, vzhledem k šetrnému zacházení s ulovenými rybami, disponuje dvěma nezávislými sekcemi pro zaznamenávání ulovených ryb a podle odhadovaného záznamu hmotnosti ulovené ryby dokáže odhadnout hmotnost závodních vezírků. Další funkcí je grafická evaluace úspěšnosti lovu v čase pro vyhodnocení aktivity ryb.

The master‘s thesis titled "Digital clicker-counter and stopwatch for fishing competitions with analysis" focuses on the design and production of a digital counter for fishing competitions. In the first step, the counter structure is designed and the individual components are selected. The device contains the following components: microcontroller, display communicating via SPI bus, real time clock (RTC). The main function of the counter is setting of a countdown timer that alerts the user by an acoustic signal when time expires. In addition, due to the gentle handling of the caught fish, the counter has two independent sections for recording the caught fish number and can estimate the weight of the racing weights according to the estimated weight record of the caught fish. The additional feature is the graphical evaluation of the fishing success over time to evaluate the fish activity. As well as inteconnection with computer and export of analyzed data.
Digital clicker-counter and stopwatch for fishing competitions with analysis
Keywords: Mikrokontrolér; RTC; OLED displej; stavový automat; Microcontroller; RTC; OLED display; state machine