Vysílač sériových dat ve formátu RS-232 - Paul, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Cílem této bakalářské práce je navržení vysílače sériových dat formátu RS-232 ve vývojovém prostředí Xilinx ISE WebPACK s možností nastavit detaily formátu vysílaných dat vstupními signály. Dále je nutné prozkoumat požadavky navrženého vysílače na spotřebu strukturních prvků v různých cílových obvodech PLD a na závěr provést ověření funkčnosti návrhu pomocí vývojového kitu.

The aim of my bachelor thesis is to create an RS-232 transmitter in the Xilinx ISE WebPACK development system with the possibility to set the details of transmitted data by input signals. It is necessary to explore demands of the designed transmitter in terms of consumption of the structural components in the PLD network. The function test of the project was done by the help of development kit.
RS-232 Serial Data Transmitter
Keywords: sériové rozhraní; vysílač sériových dat formátu RS-232; VHDL; PLD; FPGA; serial interface; RS-232 serial data transmitter; VHDL; PLD; FPGA