Ekonomická efektivnost a finanční proveditelnost podnikatelského záměru - Čapková, Radka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Diplomová práce se zabývá podnikatelským záměrem do průmyslového areálu, který slouží jako podnikatelské centrum pro poskytování služeb v podobě nájmů. Práce se zaměřuje na jednotlivé části podnikatelského záměru a soustředí se především na plánování jednotlivých finančních toků, které budou ve spojení s provozováním areálu vznikat. Součástí práce je rovněž výpočet základních ekonomických ukazatelů, pomocí nichž je možné investici objektivně posoudit a zhodnotit její výhodnost. Na závěr bude provedena analýza citlivosti, kde budou uvedena jednotlivá rizika, která mohou v budoucnu vznikat. Jejich vliv bude číselně vyjádřen procentuální změnou čisté současné hodnoty a vnitřního výnosového procenta.

The master´s thesis deals with the business plan to the industrial area, which serves as a business center for the provision of services in the form of rents. The work focuses on the individual parts of the business plan, focusing mainly on the planning of individual financial flows that will be in conjunction with the operation of the complex formed. The thesis also includes the calculation of basic economic indicators through which investment can be objectively assess and evaluate it is advantages. At the conclusion of the sensitivity analysis, where the individual will be listed risks that may arise in the future. Their influence will be expressed numerically percentage change in the net present value and internal rate of return.
Economic Efficiency and Financial Feasibility of the Business Plan
Keywords: Podnikatelský záměr; studie proveditelnosti; finanční plán; čistá současná hodnota; vnitřní výnosové procento; zisk; analýza rizik.; Investment space; business plan; financial resources; financial plan; net present value; internal rate of return; profit; risk analysis.