Informatizace státní správy - Vaculík, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Tato práce je zaměřena na zhodnocení současné situace v oblasti informatizace státní správy na území Jihomoravského kraje. Zabývá se aktuálními potřebami občanů a úřadů ve vzájemné komunikaci. Práce také představuje dva projekty, CzechPOINT a Virtuos, které se dané problematice věnují. Závěrem práce je představen model systému, zjednodušující současný stav a přinášející možnost vyřizování veškeré agendy z pohodlí domova přes internet.

The work focuses on review of the present state of informatization of state administration on the South Moravian Region. This work approach communication between citizens and state administration. In this work are introduced two project - CzechPOINT and Virtuos which are focused on informatization of state administration.
Goverment Information Systems
Keywords: státní správa; e-government; komunikace; průzkum; CzechPOINT; state administration; egovernment; communication; consumer audit; CzechPOINT