Most přes potok a místní komunikaci - Kučerová, Miroslava (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Cílem diplomové práce je návrh přemostění ve směru Frýdek-Místek - Mosty u Jablunkova. Most slouží k překonání místní komunikace a Malého javorového potoka. Ze tří variant řešení je vybrána dodatečně předpjatá dvoutrámová konstrukce a posouzena podle mezních stavů. Je vypracována přehledná a podrobná výkresová dokumentace a vizualizace.

The aim of the diploma thesis is the proposal of a bridge structure in the direction of Frýdek-Místek - Mosty u Jablunkova. A bridge is used to overcome the local road and Malý javorový stream. From three alternatives is selected a post-tensioned two-beam concrete struction and assessed according to the limit states. It is developed clear and detail drawings and visualization of the bridge.
Bridge over a brook and local road
Keywords: Předpjatý beton; dvoutrámová konstrukce; spojitý nosník; návrh; posouzení; statický výpočet; Prestressed concrete; two-beam construction; continuous beam; design; solution; static calculation