Stend pro analýzu přístroje k mazání okolků kolejových vozidel - Štěnička, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Tato práce se zabývá konstrukcí experimentálního měřícího stendu. Tento stend bude sloužit k výzkumu zaměřenému na optimalizaci mazání okolků kolejových vozidel. Konstrukce zařízení vychází ze systému pro mazání okolků Tribotec OK-02. První část se zabývá problematikou dynamiky kolejových vozidel a mazání okolků, druhá část popisuje vlastní konstrukci.

This work deals with construction of an experimental measuring stand. This stand will be used for research focused on wheel flange lubrication improvement. The construction is based on wheel flange lubrication system Tribotec OK-02. First part treats of rail vehicle dynamics and wheel flange lubrication problematics, second part describes construction itself.
Stand for analysis of device to lubrication of railway vehicles flanges
Keywords: mazání okolků; experimentální měřící stend; elastohydrodynamické mazání; průtokoměr; kolejová vozidla; dynamika dvojkolí; wheel flange lubrication; experimental measuring stand; elastohydrodynamic lubrication; flowmeter; rail vehicles; dynamics of the wheelset