Ruční a automatizovaná verze výroby součásti - Mikulík, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Bakalářská práce blíže popisuje a porovnává stávající výrobu perforovacích matric pro obuvnický průmysl. Je zde uvedena výroba, jak ručním způsobem za použití stolní vrtačky a dalších ručních strojů, tak automatizovaná se zapojením obráběcího centra Mori Seiki. Zjištěné výsledky byly popsány v technicko-ekonomickém posouzení.

This bachelor thesis closely describes and compares current production of perforated matrix for the shoes industries. It contains the hand way production uses the bench drill and the other hand machines. Also describes the use of the automated production with the machine-tool Mori Seiki. Results of this thesis are described in the techno-economic comparison.
Manual and Automated Production Version Components
Keywords: Frézování; obráběcí centrum; perforovací matrice; porovnání; vrtání.; Milling; Machine tool; Perforated matrix; Comparison; Drilling.