Modelování Lithium Iontových akumulátorů pomocí ECM - Langer, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
Tato práce se se zabývá modelováním a simulováním Li-Iontových akumulátorů v programu ANSYS Fluent. Jsou zde rozebrány různé druhy simulování s hlavním zaměřením na metodu pomocí náhradního obvodu ECM. Práce se zabývá také postupem tvorby numerického modelu pro simulace. Dále je rozebrána metoda EIS, pomocí které jsou získány parametry reálného akumulátoru v laboratořích, ke kterému jsou porovnávány následné výsledky ze simulace.

The main aim of this paper are models of Li-Ion storage batteries made and simulated in ANSYS Fluent software. Various ways of simulations are discussed with main aim on ECM method and how its numerical model is computed. A process of getting information and required data from real battery to be compared with simulation results by EIS method is also discussed. These results are then compared with results from ANSYS Fluent.
Modelling of lithium ion batteries using ECM
Keywords: ANSYS; ANSYS Fluent; Li-Ion; Baterie; Akumulátor; Model; Simulace; EIS; ECM; ANSYS; ANSYS Fluent; Li-Ion; Battery; Storage Battery; Model; Simulation; EIS; ECM