Detekce objektů na GPU - Macenauer, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Tato práce se zabývá detekcí objektů pomocí grafických procesorů . Jako její součást byl navržen a naimplementován nástroj pro detekci objektů na technologii NVIDIA CUDA , umožňující detekovat objekty ve videu v reálném čase nebo zpracovávat velké množství fotografií . Jejím cílem je prozkoumat aktuální možnosti technologie NVIDIA CUDA vzhledem k detekci objektů a navrhnout , jak by se daly akcelerovat .

This thesis addresses the topic of object detection on graphics processing units. As a part of it, a system for object detection using NVIDIA CUDA was designed and implemented, allowing for realtime video object detection and bulk processing. Its contribution is mainly to study the options of NVIDIA CUDA technology and current graphics processing units for object detection acceleration. Also parallel algorithms for object detection are discussed and suggested.
Object Detection on GPU
Keywords: Detekce objektů; klasifikátor; WaldBoost; Local Binary Patterns; CUDA; NVidia; grafický procesor; detekce objektů v reálném čase; Object detection; Classifier; WaldBoost; Local Binary Patterns; CUDA; NVidia; Graphics Processing Unit; Realtime object detection