Budiž Baugruppe - Drbalová, Eva (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Bakalářská práce se zabývá návrhem polyfunkční struktury na bázi Baugruppe, kde je developer nahrazen 12 domácnostmi s vidinou komunitního bydlení. Koncept tvaru vychází z myšlenky hledání sdílených meziprostorů v liniové zástavbě. Objekt se skládá z pěti hmot, které jsou v jednotlivých podlažích propojovány a přerušovány pavlačemi, balkony a lodžiemi a dochází tak ke vzniku celé řady situací.

The bachelor's thesis deals with the design of a multifunctional structure based on the Baugruppe, where the developer is replaced by 12 households with a vision of community housing. The concept of the shape is based on the idea of finding shared interspaces in a line development. The object consists of five masses that are in the individual floors connected and interrupted by balconies, balconies and loggias and in such a condition that a number of situations arise.
Baugruppe Now
Keywords: Baugruppe; meziprostory; sdílení; komunita; komunitní bydlení; polyfunkční soubor; Baugruppe; sharing; community; co living