Autonomní trakční vozidlo typu AGV - Brauner, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2022)
Práce se zabývá konstrukčním návrhem autonomního trakčního vozidla typu AGV, sloužícího k zajištění materiálového toku. První část práce obsahuje rešerši autonomních vozíků s uvedením obdobných konceptů vyskytujících se na trhu. Druhá část obsahuje samotný návrh prototypu vozíku, což je výběr komponent, a to naváděcích a bezpečnostních, a návrh trakčního pohonu a trakčního akumulátoru. Na závěr je proveden návrh rámu se silovým výpočtem vybraného uzlu.

The thesis deals with the design of an autonomous traction vehicle of a type AGV, used to purvey material flow. The first part of the thesis contains a research on the autonomous trucks with similar concepts offered on the market. The second part contains the description of the design of the prototype truck. It includes the selection of the guiding and safety components as well as the design of the traction drive and the traction battery. Finally, a frame design with force calculation of the selected node is performed.
Autonomous traction vehicle of a type AGV
Keywords: AGV; AMR; jízdní odpor; výkon; kroutící moment; trakční pohon; kapacita akumulátoru; trakční akumulátor; hliníkový profil; ohyb; AGV; AMR; driving resistance; power; torque; traction drive; battery capacity; traction battery; aluminium profile; bend