Možnosti financování pořízení dlouhodobého majetku - Mališková, Pavla (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2017)
Diplomová práce je zaměřena na výběr vhodné formy financování pořízení dlouhodobého majetku. Teoretická část obsahuje charakteristiku dlouhodobého majetku, základních ukazatelů finanční analýzy a možných způsobů financování. V rámci analytické části práce je zhodnocena finanční situace společnosti plánující investici do nákladního vozu a možnosti využití jednotlivých způsobů financování, které jsou blíže specifikovány. V návrhové části je doporučená vhodná varianta řešení a jsou zhodnoceny její dopady na společnost.

This Master's thesis deals with choice of suitable possibility of financing the acquisition of fixed assets. The theoretical part includes characteristics of fixed assets, fundamental indicators of financial analysis and potential funding options. In the analytical part is evaluated the financial situation of company planning investment in a truck and its impact on the possibilities of financing, which are specified. In the suggestions part is suggested the suitable solution and its impacts on company are evaluated.
Possibilities of Financing of Fixed Assets Acquisition
Keywords: dlouhodobý majetek; financování majetku; vlastní peněžní prostředky; úvěr; operativní leasing; finanční leasing; Fixed assets; financing of assets; own finances; loan; operating lease; financial leasing