Generování realistických modelů stromů - Luňák, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Tato páce se zabývá generováním realistických modelů stromů. Implementovaný algoritmus má mnoho nastavitelných parametrů, které mu umožňují generovat velké množství druhů listnatých stromů. Generované modely jsou také poměrně realistické.

This thesis deals with generation of realistic tree models. Implemented algorithm has many variable parameters, which allow generating large amount of species of broad-leaved trees. Generated models are also quite realistic looking.
Generating Realistic Tree Models
Keywords: Parametrické generování; stromy; modely; OpenSceneGraph; Parametrical generation; trees; models; OpenSceneGraph