Řízení modelů procesů EDU-mod programovatelným automatem řady FX3U - Marek, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Tato bakalářská práce byla vytvořena jako podpora výuky na fakultě Strojního inženýrství Vysokého učení technického na Ústavu automatizace a informatiky pro předmět Programovatelné automaty. Cílem této práce bylo seznámit se s modely soustav EDU-mod, programovatelným automatem Mitsubishi FX3U-32M a vývojovým prostředím GX IEC Developer 7.01. Poté vytvořit vzorová zadání s vypracováním řízení úloh a následně ověřit jejich funkčnost pomocí PLC.

This work was created as a support for teaching at the Faculty of Mechanical Engineering of the Brno University of Technology at the Institute of Automation and Computer Science for the study of Programmable automatic machines. The aim of this work was to acquaint with the models of EDU-mod system, Mitsubishi FX3U-32M programmable automatic machine and the GX IEC Developer 7.01 development environment, then to create the sample settings with the tasks controlling elaboration and to verify their functionality by PLC consequently.
EDU-mod model control by programmable logic controller FX3U
Keywords: EDU-mod; Mistubishi FX3U-32M; GX IEC Developer 7.01; PLC; EasyBuilder; MT6050i; EDU-mod; Mitsubishi FX3U-32M; GX IEC Developer 7.01; PLC; EasyBuilder; MT6050i