Implementace RapidMineru na výpočetním GRIDu - Mikulín, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Tato práce se zabývá integrací programu RapidMiner do GRIDového prostředí a paralelizací úlohy hledání optimálních parametrů matematických modelů. Vše je realizováno s ohledem na odlišnou časovou náročnost dílčích výpočtů. Výsledkem je aplikace RapidParallel postavená na GPL softwaru.

The aim of this work is integration of RapidMiner into the GRID environment and parallelization of mathematical model optimization. Different subtask time complexity was considered during realization. Result of this work is application RapidParallel based on GPL software.
GRID Aided RapidMiner
Keywords: GRID; paralelní algoritmy; RapidMiner; GRID; parallel agorithms; RapidMiner