Rozpoznávání mluvčího ve Skype hovorech - Kaňok, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou strojové identifikace a verifikace řečníka, její teorií a aplikací. Vyhodnocuje existující implementaci dané problematiky skupinou Speech@FIT. Dále se zabývá problematikou tvorby zásuvných modulů do komunikačního programu Skype. Následně je navržen zásuvný modul pro Skype umožňující identifikaci a verifikaci řečníka. Ten je implementován a vyhodnocen. V závěru jsou uvedeny návrhy dalšího vývoje.

This diploma thesis is concerned with machine identification and verification of speaker, it's theory and applications. It evaluates existing implementation of the subject by the Speech@FIT group. It also considers plugins for the Skype program. Then a functioning plugin is proposed which makes possible identification of the speaker. It is implemented and evaluated here. Towards the end of this thesis suggestions of future development are presented.
Speaker Recognition in Skype Calls
Keywords: verifikace řečníka; identifikace rečníka; SkypeAPI; zásuvný modul; BSAPI; Speech@FIT; Qt; speaker verification; speaker identification; SkypeAPI; plugin; BSAPI; Speech@FIT; Qt