Prvotní veřejné nabídky akcií z pohledu investora - Flídrová, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2009)
Ve své práci jsem se zabývala prvotní veřejnou nabídkou akcií. Práce popisuje význam primární emise akcií včetně jejích výhod a nevýhod, seznamuje s jejími specifikami a doporučuje investorům, na co by se měli zaměřit, uvažují-li o takovéto investici.

I considered on initial public offerings in my thesis. The thesis describes signification of initial public offerings including its advantages and disadvantages, informs about its specifications and recommends to investors, what they should focus on, if they think of such type of investment.
Initial Public Offerings in Investor’s View
Keywords: prvotní veřejná nabídka akcií; burza; burzovní index; akcie; podhodnocení; podvýkonnost; initial public offerings; stock exchange; stock index; shares; underpricing; underperformance