Cavitation Induced by Rotation of Liquid - Kozák, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Tato disertační práce se zabývá experimentálním a numerickým výzkumem kavitace vyvolané rotací. Pro potřeby tohoto výzkumu byla využita transparentní osově symetrická Venturiho dýza, díky čemuž bylo možné zkoumat dynamiku kavitujícího proudění pomocí analýzy vysokorychlostních nahrávek.

This doctoral thesis deals with experimental and numerical research of cavitation induced by rotation of liquid. The transparent axisymmetric Venturi tube was exploited for this purpose. Thus, it was possible to investigate dynamics of cavitating flow using the captured high-speed records.
Cavitation Induced by Rotation of Liquid
Keywords: Kavitace; vířivé proudění; OpenFoam; Venturiho dýza; CFD; POD; CT; Cavitation; swirling flow; OpenFoam; Venturi tube; CFD; POD; CT