Řízení kurzového rizika podniku - Miturová, Klára (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2020)
Diplomová práca sa v prvej časti venuje teoretickým východiskám medzinárodného podnikania a s tým spojeného kurzového rizika. Praktická časť je zameraná na analýzu súčasnej situácie spoločnosti prostredníctvom analýzy konkurencie, zhodnotenia finančnej situácie a SWOT analýzy. Ucelený prehľad o spoločnosti dopĺňa analýza kurzového rizika. V poslednej časti práce sú navrhnuté konkrétne interné a externé možnosti eliminácie kurzového rizika.

In the first part thesis describes theoretical basis about international business and exchange rate risk. The practical part focuses on analysis of the company through analysis of competition, financial analysis and SWOT analysis. Integrated overview is supplemented by exchange rate risk analysis. In the last part of thesis there are specific options of elimination exchange rate risk.
Company Risk Management of Foreign Exchange Rate
Keywords: export; riziko; kurzové riziko; mena; menový kurz; zaistenie; finančné deriváty; export; risk; exchange rate risk; currency; exchange rate; hedging; financial derivates