Efektivní metody pro vytápění - Čapoš, Eduard (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zhrnúť poznatky o súčasných metódach vykurovania rodinných domov. Prvá časť práce je zameraná na porovnanie a popísanie základných spôsobov vykurovania. Druhá časť práce porovnáva zopár vybraných spôsobov pre konkrétny modelový dom.

The aim of this bachelor thesis is to summarize knowledge about current methods of heating family houses with it’s main focus on description and comparison. Second part of this thesis compares chosen methods applied on the model house.
Effective Technologies for Heating
Keywords: Vykurovanie; tuhé palivá; zdroje energie; plyn; obnoviteľné zdroje; tepelné čerpadlo; biomasa; kotol; solárna energia; Heating; solid fuel; energy sources; gas; renewable resources; heating pump; biomass; boiler; solar energy